Szybka szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1119

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

10 dekagramów

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 kilogram

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z Kasią, śmietaną i żółtkami.

Krok 2

Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.

Krok 3

Ciasto podzielić na dwie części.

Krok 4

Jedną część rozwałkować i ułożyć na blasze, posypać równomiernie kaszą manną lub mąką ziemniaczaną.

Krok 5

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, podzielić na kawałki, rozgotować, przetrzeć przez sito. Dodać rozpuszczoną w wodzie galaretkę, następnie ostudzić i ułożyć na cieście.

Krok 6

Posypać jabłka cukrem.

Krok 7

Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na jabłkach.

Krok 8

Piec w średnio gorącym piekarniku.

Krok 9

Po upieczeniu ciasto polać lukrem i posypać wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej