
Składniki
null
12 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona umyj, osusz, przekrój na póło i usuń pestki.
Krok 2
Każdą połowę pokrój następnie na 6 części.
Krok 3
I obrać je ze skórki.
Krok 4
Układaj na talerzu na przemian cząstki melona i plastry szynki. Całość dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej