Szynka prosciutto z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka prosciutto z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona umyj, osusz, przekrój na póło i usuń pestki.

Krok 2

Każdą połowę pokrój następnie na 6 części.

Krok 3

I obrać je ze skórki.

Krok 4

Układaj na talerzu na przemian cząstki melona i plastry szynki. Całość dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej