Szynka prosciutto z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka prosciutto z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

12 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona umyj, osusz, przekrój na póło i usuń pestki.

Krok 2

Każdą połowę pokrój następnie na 6 części.

Krok 3

I obrać je ze skórki.

Krok 4

Układaj na talerzu na przemian cząstki melona i plastry szynki. Całość dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka prosciutto z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej