Tartaletki z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z kurkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastem wykładamy foremki na mini tarty i podpiekamy w 180 stopniach przez około 10 minut. z jednej rolki gotowego ciasta kruchego powinno wyjśc 6 tartaletek.

Krok 2

Grzyby podsmażamy z posiekaną cebulą na maśle. Solimy u pieprzymy.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z jajkami, serem, kosteczką pietruszkową i tymiankiem.

Krok 4

Na spód z ciasta wykładamy grzyby i zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy w 180 stopniach około 20 - 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej