Składniki
1 sztuka
600 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciastem wykładamy foremki na mini tarty i podpiekamy w 180 stopniach przez około 10 minut. z jednej rolki gotowego ciasta kruchego powinno wyjśc 6 tartaletek.
Krok 2
Grzyby podsmażamy z posiekaną cebulą na maśle. Solimy u pieprzymy.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z jajkami, serem, kosteczką pietruszkową i tymiankiem.
Krok 4
Na spód z ciasta wykładamy grzyby i zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy w 180 stopniach około 20 - 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej