
Składniki
1 sztuka
600 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciastem wykładamy foremki na mini tarty i podpiekamy w 180 stopniach przez około 10 minut. z jednej rolki gotowego ciasta kruchego powinno wyjśc 6 tartaletek.
Krok 2
Grzyby podsmażamy z posiekaną cebulą na maśle. Solimy u pieprzymy.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z jajkami, serem, kosteczką pietruszkową i tymiankiem.
Krok 4
Na spód z ciasta wykładamy grzyby i zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy w 180 stopniach około 20 - 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej