Tatar z łososia wędzonego z warzywami
łatwe
1475 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno łososia.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo, pokrój je w drobną kostkę, dodaj do łososia.

Krok 3
Umyj ogórka oraz paprykę. Pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki, następnie całość dodaj do łososia.

Krok 4
Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula oraz Pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj, następnie podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tatar z łososia wędzonego z warzywami
Wędzone mięso z łososia to w kuchniach wielu regionów prawdziwy rarytas. Delikatne mięso tej popularnej ryby w każdej postaci smakuje bardzo dobrze, ale wędzone ma niepowtarzalny aromat. Tatar z wędzonego łososia z warzywami to oryginalna przekąska doskonała na imprezę, ale też na drugie śniadanie. Aby przyrządzić to danie, wędzone mięso w łososia, podziel na małe cząstki – możesz je pociąć nożem, ale równie dobrze będą wyglądały jeśli zrobisz to delikatnie palcami, oddzielając od siebie włókna. Łosoś wymieszany z warzywami i ugotowanym na twardo jajkiem zyska konsystencję pasty. Ta kolorowa mieszanka może zostać podana na wiele sposobów. Ładnie będzie wyglądać na trójkątnych lub okrągłych tostach. Przybrane zieleniną i poukładane na tacy utworzą kolorowy i smaczny kolaż.