Tiramisu

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

166 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.6 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

krem:

8 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

0.2 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

syrop kawowy:

0.5 szklanki

100 mililitrów

10 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na sztywną masę.

Krok 2

Dodać mąkę i szybko wymieszać.

Krok 3

Rozprowadzić cienką masę ciasta na pergaminie.

Krok 4

Piec w 200 stopniach przez 10 minut. 

Krok 5

Krem: żółtka ubić z cukrem, dodać serek mascarpone i całość wymieszać.

Krok 6

Ubić śmietanę i połączyć z masą serową. Dodać amaretto, a na koniec rozpuszczoną żelatynę.

Krok 7

Biszkopt nasączyć syropem kawowym, przełożyć kremem i udekorować ciemnym kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej