Tofucznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Tofucznica

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

0.25 szklanki

2 łyżeczki

20 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej kokosowy.

Tofucznica - Krok 1

Krok 2

Tofu otwórz, osusz i rozkrusz na grube kawałki. Tofu dodaj na rozgrzany olej i chwilę podsmaż.

Tofucznica - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawy, dokładnie zamieszaj i wlej wodę.

Tofucznica - Krok 3

Krok 4

Kiedy cała woda odparuje smaż jeszcze chwilę. Podaj posypane szczypiorkiem razem z pokrojonym ogórkiem, papryką i kromką żytniego pieczywa.

Tofucznica - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TofucznicaTofucznica

Pora na: Śniadanie.

Tofu jest produktem, który wykorzystacie zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolację. Wyróżnia się delikatnym, wręcz neutralnym smakiem, co czyni z tego sera doskonałą bazę do różnorodnych dań. Skradł kulinarne serca przede wszystkim zwolenników kuchni roślinnej, ale także miłośników mięsa, szukających urozmaicenia codziennej diety. Nasza propozycja na wyjątkowe śniadanie to tofucznica, czyli – jak sama nazwa wskazuje – potrawa oparta o tofu. Ogórki gruntowe, olej kokosowy, szczypiorek oraz aromatyczne przyprawy tworzą wyjątkowe połączenie smaków i aromatów. Spróbujcie, a tofucznica z pewnością zagości na stałe w waszym menu, nie tylko.

Dla kogo?

Tofucznica jest daniem, które pokocha każdy miłośnik nowoczesnej i lekkiej kuchni. Przeznaczona jest przede wszystkim dla osób stosujących wysokobiałkową dietę.

Wiesz, co jesz!

Tofucznica napędzi was do działania, dzięki 272,9 kcal energii, a także 4 g błonnika oraz 13,1 g białka.

Czy wiesz, że?

Tofu, według legend, zostało wynalezione w 164 r p.n.e. w Chinach. Dziś doceniane jest w wielu kuchniach światowych między innymi za uniwersalizm, zawdzięczany naturalnemu smakowi. Tofu możecie kupić w wersji klasycznej, wędzonej, jak i wzbogaconej aromatycznymi przyprawami.