Tofucznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Tofucznica

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

0.25 szklanki

2 łyżeczki

20 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej kokosowy.

Tofucznica - Krok 1

Krok 2

Tofu otwórz, osusz i rozkrusz na grube kawałki. Tofu dodaj na rozgrzany olej i chwilę podsmaż.

Tofucznica - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawy, dokładnie zamieszaj i wlej wodę.

Tofucznica - Krok 3

Krok 4

Kiedy cała woda odparuje smaż jeszcze chwilę. Podaj posypane szczypiorkiem razem z pokrojonym ogórkiem, papryką i kromką żytniego pieczywa.

Tofucznica - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofucznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TofucznicaTofucznica

Pora na: Śniadanie.

Tofu jest produktem, który wykorzystacie zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolację. Wyróżnia się delikatnym, wręcz neutralnym smakiem, co czyni z tego sera doskonałą bazę do różnorodnych dań. Skradł kulinarne serca przede wszystkim zwolenników kuchni roślinnej, ale także miłośników mięsa, szukających urozmaicenia codziennej diety. Nasza propozycja na wyjątkowe śniadanie to tofucznica, czyli – jak sama nazwa wskazuje – potrawa oparta o tofu. Ogórki gruntowe, olej kokosowy, szczypiorek oraz aromatyczne przyprawy tworzą wyjątkowe połączenie smaków i aromatów. Spróbujcie, a tofucznica z pewnością zagości na stałe w waszym menu, nie tylko.

Dla kogo?

Tofucznica jest daniem, które pokocha każdy miłośnik nowoczesnej i lekkiej kuchni. Przeznaczona jest przede wszystkim dla osób stosujących wysokobiałkową dietę.

Wiesz, co jesz!

Tofucznica napędzi was do działania, dzięki 272,9 kcal energii, a także 4 g błonnika oraz 13,1 g białka.

Czy wiesz, że?

Tofu, według legend, zostało wynalezione w 164 r p.n.e. w Chinach. Dziś doceniane jest w wielu kuchniach światowych między innymi za uniwersalizm, zawdzięczany naturalnemu smakowi. Tofu możecie kupić w wersji klasycznej, wędzonej, jak i wzbogaconej aromatycznymi przyprawami.