Torcik Tiramisu

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

476

1005 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5703 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10658 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

500 gramów

4 sztuki

200 gramów

300 mililitrów

20 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzyj z połową cukru pudru, dodając po jednym żółtku.

Torcik Tiramisu - Krok 1

Krok 2

Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw by napęczniała. Kawę zalej kilkoma łyżkami gorącej wody, wymieszaj i odstaw.

Torcik Tiramisu - Krok 2

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Masę żółtkową wymieszaj z twarogiem, likierem, ubitą śmietanką i rozpuszczoną żelatyną.

Torcik Tiramisu - Krok 3

Krok 4

1/3 masy serowej odłóż, resztę wymieszaj z wystudzoną kawą.

Torcik Tiramisu - Krok 4

Krok 5

Wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 18 cm. Wlej do niej połowę masy kawowej i oprósz obficie kakao.

Torcik Tiramisu - Krok 5

Krok 6

Następnie wyłóż jasną masę i ponownie ciemną masę, każdą oprószając kakao. Torcik odstaw do lodówki by dobrze stężał.

Torcik Tiramisu - Krok 6
40

Opinie o przepisie

  • Bozena Szafruga

    Bozena Szafruga, 06.01.2020

    jak przygotuje potrawe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Sawicka

    Agnieszka Sawicka, 04.08.2019

    Ciasto pychota !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina  Bieńkowska

    Halina Bieńkowska , 29.05.2018

    bardzo apetycznie wygląda i napewno smamuje !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Niedbała

    Anna Niedbała, 28.05.2018

    Sądząc po Przepisie napewno musi być bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filip Kwapień

    Filip Kwapień, 15.09.2016

    Przepis do niczego. Nie wyszło i opis nie zgadza się z obrazkami i listą składników. Nie polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Sokal

    Jolanta Sokal, 31.07.2016

    Nie kumam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 27.07.2016

    Pysznie! Cieszymy się, że korzysta Pani z naszych przepisów :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bagińska

    Anna Bagińska, 26.07.2016

    Ciasto zrobione i zjedzone baardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bagińska

    Anna Bagińska, 24.07.2016

    Napewno zrobię :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jalowska

    Monika Jalowska, 24.07.2016

    Pysznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 09.07.2016

    Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Naróg

    Maria Naróg, 08.07.2016

    jutro próba zobaczymy co z tego wyjdzie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Orłowska

    Irena Orłowska, 08.07.2016

    Beznadzieja☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lisa Izabella Bla

    Lisa Izabella Bla, 08.07.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Ciuba

    Joanna Ciuba, 08.07.2016

    Ja tez)))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Kasperek

    Ala Kasperek, 08.07.2016

    Proszę nie kusić. Jestem na diecie hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska, 08.07.2016

    słodka trucizna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Stefańska

    Lucyna Stefańska, 08.07.2016

    uwielbiam tiramisiu :P mniam :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Fortuna

    Bogusia Fortuna, 08.07.2016

    To coś nie ma nic wspólnego z tiramisu zmienić nazwę jest ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Matejek

    Malgorzata Matejek, 08.07.2016

    Ludzie....margaryne do sernika na zimno Brrrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 08.07.2016

    Mamy nadzieję, że od tej pory ten deser będzie Ci przynosił tylko szczęście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rybarska

    Ewa Rybarska, 08.07.2016

    Zgadzam się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Gajowska

    Ela Gajowska, 08.07.2016

    Nie neguję, że torcik na zdjęciu może być smaczny, ale z tiramisu nie ma nic wsólnego! Każdy Włoch za głowę by się złapał. To nieprawda, że jest kilkadziesiąt przepisów. ļazowe składniki są zawsze takie same, różnią sie dodatkiem śmietany, piany z białek itp. ZAWSZE jest robiony z mascarpone i żółtek, bez masła czy tym bardziej margaryny ! I zawsze na biszkoptach....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Anna Cegieła

    Krystyna Anna Cegieła, 08.07.2016

    tiramisu moge jesc codziennie nie licze kalori

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ursula Silva

    Ursula Silva, 08.07.2016

    ten to akurat wizualnie Królem wsród Tiramisu chyba nie jest ;) widzialam,ładniejsze typy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kowszyn

    Andrzej Kowszyn, 08.07.2016

    Poproszę kawałek...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Klejszta

    Genowefa Klejszta, 08.07.2016

    fajny torcik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Rymanowska Franaszczuk

    Grazyna Rymanowska Franaszczuk, 08.07.2016

    Mniammmmmmm........

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łucja Kulgawczyk

    Łucja Kulgawczyk, 08.07.2016

    Żreć , żreć iżreć, i wyglądać jak się wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 08.07.2016

    Wypróbuj nas przepis, a zobaczysz, że to łatwiejsze niż myślisz ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Torcik TiramisuTorcik Tiramisu

Szukasz inspiracji na łatwy w przygotowaniu i elegancki deser? Torcik tiramisu z pewnością sprawdzi się, niezależnie od okazji. Zmiksuj produkty na ciasto, dodając po jednym żółtku do uzyskania gładkiej masy. Osobno przygotuj żelatynę i kawę. Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki. Pamiętaj, by kilkukrotnie zmielić twaróg sernikowy. Z powodzeniem możesz zastąpić go serkiem mascarpone. Do zmielenia twarogu, użyj maszynki do mielenia mięsa lub przeciśnij go przez sitko. Przed wlaniem masy do tortownicy, wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie włóż połowę masy, posyp ją kakao i powtórz czynność. Odstaw ciasto do schłodzenia – właśnie takie smakuje najlepiej. Podawaj z ciepłą kawą lub herbatą. Ozdób kakao startą gorzką czekoladą i jeśli chcesz także bitą śmietaną. Serwuj solo lub z gałką lodów kawowych czy śmietankowych. Opcjonalnie połóż na wierzchu zamoczone wcześniej w mlecznej czekoladzie truskawki. Przygotuj torcik tiramisu na najbliższą okazję i nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią. Smacznego!