Torcik urodzinowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 opakowania

1 szklanka

1

1 łyżeczka

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

2 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Budynie zagotować z mlekiem i pod koniec dodać 1/2 szklanki cukru pudru.

Krok 3

Energicznie zamieszać. Pozostawić, aby budyń przestygł.2 kostki margaryny

Krok 4

Kasia ubić z 1 szklanką cukru pudru. Dodawać stopniowo po 1 łyżce budyniu i miksować do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Kawę rozpuścic z odrobiną ciepłej wody, po czym dolać ok.1 szklanki chłodnej wody.

Krok 6

Podkład do tortów rozłożyć i każdą część namoczyć rozpuszczoną kawą.

Krok 7

Pierwszą część spodu posmarować masą, na to posypać wiórki czekoladowe.

Krok 8

Przykryć kolejną warstwą spodu, ponownie posmarować masą zarówno z góry jak i pokryć dokładnie masą boki ciasta.

Krok 9

Kakao posypać brzegi i boki ciasta.

Krok 10

Schłodzić w lodówce przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik urodzinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej