Torcik z jabłek bez jaj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

2 szklanki

2 kilogramy

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sypkie produkty wymieszać i podzielić na trzy części.

Krok 2

Jabłka zetrzeć na dno blachy (uprzednio posmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką), wyspać 1 część suchą, przełożyć jabłkami itd.

Krok 3

Wierzch obłożyć plasterkami Kasi.

Krok 4

Po upieczeniu polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z jabłek bez jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej