Tort

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

48

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa waniliowa:

15 dekagramów

15 dekagramów

0.25 litra

2 sztuki

1 dekagram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz biszkopt. Przekroić na trzy części.

Krok 2

Na masę waniliową: Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym na pulchną masę.

Krok 3

Do masy żółtkowej dolewać po trochę gorącego mleka i zagęszczać w rondelku na brzegu płyty. Ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć na pulchną masę, połączyć z masą żółtkową.

Krok 5

Przekrojony biszkopt przekładać gotową masą.

Krok 6

Na wierzchu posypać startą czekoladą i posiekanymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piegus z gruszkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej