Tort chałwowo - owocowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

183

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

0.75 opakowania

1 opakowanie

300 mililitrów

3 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt dzielimy na trzy blaty.

Krok 2

Budyń gotujemy bez cukru w 300 ml mleka i studzimy.

Krok 3

Kasię ucieramy w makutrze i po łyżce dodajemy zimny budyń, ucieramy dotąd, aż masa będzie puszysta i bez grudek.

Krok 4

Dodajemy chałwę i dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao. Odkładamy po 2 łyżki z każdej z mas.

Krok 5

Teraz składamy nasz torcik: dół - biszkopt, na niego masę chałwowo-kakaową, teraz wiśnie, potem środkowy placek i masę chałwową i przykrywamy to górnym plackiem.

Krok 6

Górę i boki tortu smarujemy białą masą, ciemną wkładamy do szprycy i dekorujemy tort tak jak chcemy. Polewą robimy paseczki na wierzchu i układamy kwiatuszki na górze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort chałwowo - owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej