TORT MALINOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

112

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

30 dekagramów

400 mililitrów

1 opakowanie

5 dekagramów

200 mililitrów

10 dekagramów

1

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z połową cukru, a białka ubić z drugą połową.

Krok 2

Masę żółtkową delikatnie wymieszać z mąką i pianą z białek.

Krok 3

Ciasto przelać do tortownicy.

Krok 4

Piec około 20 minut w 190 stopniach C.

Krok 5

Ostudzić, wyjąć z formy i przekroić na trzy krążki.

Krok 6

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Krok 7

Krążki biszkoptu nasączać herbatą, smarować dżemem i przekładać bitą śmietaną.

Krok 8

Wierzch i boki tortu posmarować białą polewą.

Krok 9

Boki posypać wiórkami kokosowymi, wierzch ozdobić owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej