TORT MALINOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl

TORT MALINOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

30 dekagramów

400 mililitrów

1 opakowanie

5 dekagramów

200 mililitrów

10 dekagramów

1

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z połową cukru, a białka ubić z drugą połową.

Krok 2

Masę żółtkową delikatnie wymieszać z mąką i pianą z białek.

Krok 3

Ciasto przelać do tortownicy.

Krok 4

Piec około 20 minut w 190 stopniach C.

Krok 5

Ostudzić, wyjąć z formy i przekroić na trzy krążki.

Krok 6

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Krok 7

Krążki biszkoptu nasączać herbatą, smarować dżemem i przekładać bitą śmietaną.

Krok 8

Wierzch i boki tortu posmarować białą polewą.

Krok 9

Boki posypać wiórkami kokosowymi, wierzch ozdobić owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej