Tort śmietanowy z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij
Tort śmietanowy z owocami

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1

1

1 opakowanie

nasączenie:

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt pieczemy ubijając białka na pół sztywno, dodajemy cukier i ubijamy na sztywno.

Krok 2

Potem dodajemy żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wylewamy na blachę i pieczemy ok. 40 min.

Krok 4

Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć słodką herbatą z olejkiem arakowym i cytryną.

Krok 5

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan-fix.

Krok 6

Przekładać taką śmietaną biszkopt układając na niej owoce.

Krok 7

Cały tort udekorować śmietaną i ozdobami z cukru, które można kupić lub zrobić samemu z masy cukrowej. Ja swoje niebieskie róże robiłam sama.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietanowy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej