Tort z afrodyzjakiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

57

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

5 sztuk

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekać, wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

15 dag czekolady stopić.

Krok 3

Żółtka oddzielić od białek.

Krok 4

Białka ubić na sztywną pianę.

Krok 5

Miękką Kasię włożyć do miski, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę.

Krok 6

Cały czas ucierając, dodawać po jednym żółtku.

Krok 7

Do powstałej masy dodawać, mieszając, po łyżce stopionej czekolady oraz mąki z orzechami i proszkiem.

Krok 8

Ciasto połączyć z pianą z białek i przełożyć do natłuszczonej tortownicy.

Krok 9

Piec ok. godz. w temp. 150°C.

Krok 10

Pozostałą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie wymieszać z kremówką.

Krok 11

Masą posmarować wierzch i boki tortu.

Krok 12

Udekorować sercem z czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z afrodyzjakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej