Pszenna tortilla na smalcu – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla pszenna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj ze smalcem i solą, powoli dodawaj wody zagniatając ciasto.

Krok 2

Gdy ciasto będzie gładkie, rozwałkuj je cienko pomiędzy dwoma pergaminowymi kartkami.

Krok 3

Smaż na patelni na złoty kolor bez dodatku tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej