Pszenna tortilla na smalcu – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla pszenna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj ze smalcem i solą, powoli dodawaj wody zagniatając ciasto.

Krok 2

Gdy ciasto będzie gładkie, rozwałkuj je cienko pomiędzy dwoma pergaminowymi kartkami.

Krok 3

Smaż na patelni na złoty kolor bez dodatku tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla pszenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej