Składniki
125 mililitrów
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj ze smalcem i solą, powoli dodawaj wody zagniatając ciasto.
Krok 2
Gdy ciasto będzie gładkie, rozwałkuj je cienko pomiędzy dwoma pergaminowymi kartkami.
Krok 3
Smaż na patelni na złoty kolor bez dodatku tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej