PRZEPISY.PL
Tradycyjne bitki wołowe - autor: przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
637
osób dodało do Mniamlisty
637
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ziarna czarnego pieprzu
  • olej słonecznikowy50 ml
Tradycyjne bitki wołowe – krok 1

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące. Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można też użyć udźca wołowego.
Tradycyjne bitki wołowe – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.
Tradycyjne bitki wołowe – krok 3

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.
Tradycyjne bitki wołowe – krok 4

Krok 4

Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.
Tradycyjne bitki wołowe – krok 5

Krok 5

Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Kostka do mięs pieczeniowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

537
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
827
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
80
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe