
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 kilograma
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Twaróg zmiksuj z przygotowaną wcześniej śmietaną
Krok 3
Ogórka pokrój w kostkę i dodaj, wraz z roztartym ząbkiem czosnku i pieprzem do twarogu.
Krok 4
Przełóż do foremki na babkę i wstaw do lodówki na dwie godziny. Wyłóż na talerz jak ciasto i przyozdób koperkiem.
Krok 1
Śmietanę zmieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej