
Składniki
20 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .
Krok 2
Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.
Krok 3
zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej