Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .

Krok 2

Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.

Krok 3

zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej