Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .

Krok 2

Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.

Krok 3

zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej