Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .

Krok 2

Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.

Krok 3

zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Eskalopki drobiowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej