Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .

Krok 2

Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.

Krok 3

zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej