Vege roladki z cukinii z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege roladki z cukinii z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.

Krok 2

Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.

Krok 3

Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej