Vege roladki z cukinii z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege roladki z cukinii z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.

Krok 2

Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.

Krok 3

Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej