Vege roladki z cukinii z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege roladki z cukinii z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.

Krok 2

Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.

Krok 3

Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej