
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
120 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
7 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.
Krok 2
Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.
Krok 3
Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej