
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
120 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
7 sztuk
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.
Krok 2
Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.
Krok 3
Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej