Vege roladki z cukinii z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vege roladki z cukinii z grilla

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę kroję w paski, ogórek zielony kroję w słupki o grubości 0,5 cm. Cukinię i paprykę przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa do grilla, 4 łyżki oleju i mieszam aż każdy plaster otoczy marynata. Grilluję na rozgrzanym grillu.

Krok 2

Każdy plaster cukinii smaruję pastą z fasoli. Na końcu plastra układam słupek ogórka, kawałek papryki, połówkę pomidora suszonego, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Zwijam na całej długości w rulonik. Tak samo robię z każdym plastrem cukinii.

Krok 3

Knorr sos sałatkowy paprykowo-ziołowy przygotowuję według instrukcji opakowania. Roladki podaję z sosem, posypuję pieprzem czerwonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vege roladki z cukinii z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cały okoń z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej