Wafelki ryżowe z twarożkiem wiejskim posypane szczypiorkiem, rzodkiewkami i płatkami migdałów

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

20

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

8 łyżeczek

2 pęczki

200 gramów

12 sztuk

400 gramów

8 łyżeczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wafle ryżowe posmarować FlorąProActiv.

Wafelki  ryżowe z twarożkiem wiejskim posypane szczypiorkiem, rzodkiewkami i płatkami migdałów  - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyć, osuszyć, szczypiorek drobno pokroić. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Wafelki  ryżowe z twarożkiem wiejskim posypane szczypiorkiem, rzodkiewkami i płatkami migdałów  - Krok 2

Krok 3

Ser biały przekręcić przez maszynkę albo zblendować z jogurtem.

Wafelki  ryżowe z twarożkiem wiejskim posypane szczypiorkiem, rzodkiewkami i płatkami migdałów  - Krok 3

Krok 4

Do sera dodać część szczypiorku, rzodkiewkę i wymieszać, a następnie nałożyć na pieczywo ryżowe, posypać z wierzchu pozostałym szczypiorkiem, a na koniec posypać płatkami migdałów.

Wafelki  ryżowe z twarożkiem wiejskim posypane szczypiorkiem, rzodkiewkami i płatkami migdałów  - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin E, B2, B12.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej