Wegańska szarlotka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

103

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 szklanki

4 łyżeczki

1 łyżka

1.5 kilograma

100 mililitrów

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj z cukrem na ogniu, do drugiego naczynia wsyp pozostałe składniki. Następnie połącz obie mieszanki i wstaw ciasto do lodówki.

Krok 2

W tym czasie utrzyj jabłka, wymieszaj je z cukrem waniliowym, cynamonem oraz z bułką tartą.

Krok 3

Ciasto podziel na pół, jedną częścią wyklej spód blaszki.

Krok 4

Na przygotowaną w ten sposób blaszkę wysyp jabłka. Wierzch posyp małymi kawałkami pozostałego ciasta.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej