
Składniki
0.5 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 pęczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzybki namocz wcześniej w wodzie. Zagotuj duś do miękkości.
Krok 2
Posiekaj grzyki w drobne kawałki, tak samo cebulkę, podsmaż.
Krok 3
W tym czasie ugotuj na twardo jajka, obierz ze skorupek, rozetnij na połówki.
Krok 4
Delikatnie wyjmij żółtko, posiekaj, wymieszaj z grzybami, cebulką, dopraw.
Krok 5
Formuj masę w kulki. Panieruj w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.
Krok 6
Białka ułóż na półmisku, a w miejsce po żółtkach włóż grzybowe kotleciki.
Krok 7
Udekoruj wielkanocne jaja natką pietruszki i podawaj na stół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























