Wielkanocne polskie jaja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

10

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 pęczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzybki namocz wcześniej w wodzie. Zagotuj duś do miękkości.

Krok 2

Posiekaj grzyki w drobne kawałki, tak samo cebulkę, podsmaż.

Krok 3

W tym czasie ugotuj na twardo jajka, obierz ze skorupek, rozetnij na połówki.

Krok 4

Delikatnie wyjmij żółtko, posiekaj, wymieszaj z grzybami, cebulką, dopraw.

Krok 5

Formuj masę w kulki. Panieruj w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.

Krok 6

Białka ułóż na półmisku, a w miejsce po żółtkach włóż grzybowe kotleciki.

Krok 7

Udekoruj wielkanocne jaja natką pietruszki i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej