Wielkanocne polskie jaja przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wielkanocne polskie jaja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 pęczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzybki namocz wcześniej w wodzie. Zagotuj duś do miękkości.

Krok 2

Posiekaj grzyki w drobne kawałki, tak samo cebulkę, podsmaż.

Krok 3

W tym czasie ugotuj na twardo jajka, obierz ze skorupek, rozetnij na połówki.

Krok 4

Delikatnie wyjmij żółtko, posiekaj, wymieszaj z grzybami, cebulką, dopraw.

Krok 5

Formuj masę w kulki. Panieruj w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.

Krok 6

Białka ułóż na półmisku, a w miejsce po żółtkach włóż grzybowe kotleciki.

Krok 7

Udekoruj wielkanocne jaja natką pietruszki i podawaj na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocne polskie jaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej