Wieprzowina ze śliwkami i majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 łyżki

null szczypt

null szczypt

500 gramów

2 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i majeranek, dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką oleju, Wymieszaj.

Krok 2

Mięso natrzyj przygotowaną marynatą i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Następnie długim nożem natnij w mięsie szeroka kieszeń.

Krok 4

Śliwki poprzecinaj na połowy i usuń pestki. Oprósz je majerankiem, pieprzem i włóż do kieszeni wyciętych w mięsie. Otwór zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Mięso obsmaż na oleju a następnie ułóż w brytfannie , obłóż pozostałymi śliwkami i piecz 90 minut w 200 stopniach, polewając kilkoma łyżkami wody a następnie wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej