Wieprzowina ze śliwkami i majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i majeranek, dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką oleju, Wymieszaj.

Krok 2

Mięso natrzyj przygotowaną marynatą i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Następnie długim nożem natnij w mięsie szeroka kieszeń.

Krok 4

Śliwki poprzecinaj na połowy i usuń pestki. Oprósz je majerankiem, pieprzem i włóż do kieszeni wyciętych w mięsie. Otwór zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Mięso obsmaż na oleju a następnie ułóż w brytfannie , obłóż pozostałymi śliwkami i piecz 90 minut w 200 stopniach, polewając kilkoma łyżkami wody a następnie wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej