Wiosenne pomidorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne pomidorki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 plaster

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .

Krok 2

Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy sam proszek dobrze mieszamy . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory .

Krok 3

Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki z oliwkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej