Wiosenne pomidorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne pomidorki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 plaster

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .

Krok 2

Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy sam proszek dobrze mieszamy . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory .

Krok 3

Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej