Wiosenne pomidorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne pomidorki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 plaster

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .

Krok 2

Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy sam proszek dobrze mieszamy . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory .

Krok 3

Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne pomidorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej