
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 plaster
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory wybieramy małe kształtne .Warzywa myjemy i odcinamy daszek . Ostrożnie wydrążamy pomidorka .
Krok 2
Robimy nadzienie -pastę . Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Ser żółty także ścieramy na tarce warzywnej małe oczka .Dodajemy majonez i sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy sam proszek dobrze mieszamy . Pastę chłodzimy w lodówce .Zimną pasta napełniamy pomidory .
Krok 3
Ozdabiamy porem ,papryka,koperkiem i oliwką czarną ,
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej