Włoskie pączki, wilgotne i pyszne

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 szklanki

50 dekagramów

25 dekagramów

1 szczypta

1 opakowanie

2 dekagramy

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mikserze lub w misce zagnieść mąkę, ziemniaki, mleko z cukrem pudrem, drożdżami, cukrem waniliowym i żółtkami.

Krok 2

Na koniec dodać stopioną Kasię.

Krok 3

Wyrobić wszystko na gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na jedną godzinę.

Krok 4

Robić pączki.

Krok 5

Zostawić je na parę minut, aby wyrosły, a potem smażyć w gorącym oleju lub smalcu.

Krok 6

Po usmażeniu upudrować. Te pączki są długo świeże i wilgotne.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pączki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej