Włoskie pączki, wilgotne i pyszne

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

25 dekagramów

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mikserze lub w misce zagnieść mąkę, ziemniaki, mleko z cukrem pudrem, drożdżami, cukrem waniliowym i żółtkami.

Krok 2

Na koniec dodać stopioną Kasię.

Krok 3

Wyrobić wszystko na gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na jedną godzinę.

Krok 4

Robić pączki.

Krok 5

Zostawić je na parę minut, aby wyrosły, a potem smażyć w gorącym oleju lub smalcu.

Krok 6

Po usmażeniu upudrować. Te pączki są długo świeże i wilgotne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie pączki, wilgotne i pyszne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej