
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
50 gramów
100 gramów
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej winem i duś na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj śmietankę, ser rambol i twarożek. Posiekaj orzeszki i dodaj do twarożku. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dopraw do smaku.
Krok 4
Makaron rozłóż na talerze, polej przygotowanym sosem orzechowym, oprósz startym serem pecorino. Łososia pokrój w paski i dodaj do makaronu.Udekoruj zieleniną i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej