
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
50 gramów
100 gramów
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej winem i duś na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj śmietankę, ser rambol i twarożek. Posiekaj orzeszki i dodaj do twarożku. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dopraw do smaku.
Krok 4
Makaron rozłóż na talerze, polej przygotowanym sosem orzechowym, oprósz startym serem pecorino. Łososia pokrój w paski i dodaj do makaronu.Udekoruj zieleniną i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej