Wyśmienity makaron z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity makaron z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

50 gramów

100 gramów

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej winem i duś na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj śmietankę, ser rambol i twarożek. Posiekaj orzeszki i dodaj do twarożku. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dopraw do smaku.

Krok 4

Makaron rozłóż na talerze, polej przygotowanym sosem orzechowym, oprósz startym serem pecorino. Łososia pokrój w paski i dodaj do makaronu.Udekoruj zieleniną i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej