Wyśmienity makaron z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity makaron z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

50 gramów

100 gramów

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej winem i duś na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj śmietankę, ser rambol i twarożek. Posiekaj orzeszki i dodaj do twarożku. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dopraw do smaku.

Krok 4

Makaron rozłóż na talerze, polej przygotowanym sosem orzechowym, oprósz startym serem pecorino. Łososia pokrój w paski i dodaj do makaronu.Udekoruj zieleniną i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity makaron z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej