Zaglówkowa kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaglówkowa kanapka

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawiorek przekrajamy na pół i smarujemy masłem, na wierzch układamy sałatę masłową, na to plaster szynki i sera zółtego.

Krok 2

Z parówki robimy żeglarza jak na zdjęciu i używamy do tego wykałaczek w celu łączenia.

Krok 3

Dekorujemy ogórkiem mu głowę. Na przód jachtu dajemy oliwki i pomidory suszone, to jako łupy żeglarza z podróżny, można dać coś innego co dane dziecko lubi.

Krok 4

z salat strzępiastej robimy żagiel. Z ogórka mostek z przodu piszemy ketchupem Ahoj .Smacznego mojemu synkowi ta wersja sie bardzo spodobała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej