Zaglówkowa kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaglówkowa kanapka

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawiorek przekrajamy na pół i smarujemy masłem, na wierzch układamy sałatę masłową, na to plaster szynki i sera zółtego.

Krok 2

Z parówki robimy żeglarza jak na zdjęciu i używamy do tego wykałaczek w celu łączenia.

Krok 3

Dekorujemy ogórkiem mu głowę. Na przód jachtu dajemy oliwki i pomidory suszone, to jako łupy żeglarza z podróżny, można dać coś innego co dane dziecko lubi.

Krok 4

z salat strzępiastej robimy żagiel. Z ogórka mostek z przodu piszemy ketchupem Ahoj .Smacznego mojemu synkowi ta wersja sie bardzo spodobała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej