Zaglówkowa kanapka

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawiorek przekrajamy na pół i smarujemy masłem, na wierzch układamy sałatę masłową, na to plaster szynki i sera zółtego.

Krok 2

Z parówki robimy żeglarza jak na zdjęciu i używamy do tego wykałaczek w celu łączenia.

Krok 3

Dekorujemy ogórkiem mu głowę. Na przód jachtu dajemy oliwki i pomidory suszone, to jako łupy żeglarza z podróżny, można dać coś innego co dane dziecko lubi.

Krok 4

z salat strzępiastej robimy żagiel. Z ogórka mostek z przodu piszemy ketchupem Ahoj .Smacznego mojemu synkowi ta wersja sie bardzo spodobała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
świnki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej