
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
5 sztuk
1 plaster
1 plaster
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawiorek przekrajamy na pół i smarujemy masłem, na wierzch układamy sałatę masłową, na to plaster szynki i sera zółtego.
Krok 2
Z parówki robimy żeglarza jak na zdjęciu i używamy do tego wykałaczek w celu łączenia.
Krok 3
Dekorujemy ogórkiem mu głowę. Na przód jachtu dajemy oliwki i pomidory suszone, to jako łupy żeglarza z podróżny, można dać coś innego co dane dziecko lubi.
Krok 4
z salat strzępiastej robimy żagiel. Z ogórka mostek z przodu piszemy ketchupem Ahoj .Smacznego mojemu synkowi ta wersja sie bardzo spodobała.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej