Zaglówkowa kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaglówkowa kanapka

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

5 sztuk

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawiorek przekrajamy na pół i smarujemy masłem, na wierzch układamy sałatę masłową, na to plaster szynki i sera zółtego.

Krok 2

Z parówki robimy żeglarza jak na zdjęciu i używamy do tego wykałaczek w celu łączenia.

Krok 3

Dekorujemy ogórkiem mu głowę. Na przód jachtu dajemy oliwki i pomidory suszone, to jako łupy żeglarza z podróżny, można dać coś innego co dane dziecko lubi.

Krok 4

z salat strzępiastej robimy żagiel. Z ogórka mostek z przodu piszemy ketchupem Ahoj .Smacznego mojemu synkowi ta wersja sie bardzo spodobała.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaglówkowa kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej