Zapiekanka makaronowa z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

100 gramów

3 łyżki

120 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę , cebulę posiekaj. Podsmaż razem na patelni. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut.

Krok 2

Makaron ugotuj i wymieszaj z mieszanką z patelni.

Krok 3

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej