
Składniki
1 sztuka
350 gramów
100 gramów
3 łyżki
120 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę , cebulę posiekaj. Podsmaż razem na patelni. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut.
Krok 2
Makaron ugotuj i wymieszaj z mieszanką z patelni.
Krok 3
Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej