Zapiekanka makaronowa z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

100 gramów

3 łyżki

120 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę , cebulę posiekaj. Podsmaż razem na patelni. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut.

Krok 2

Makaron ugotuj i wymieszaj z mieszanką z patelni.

Krok 3

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej