Zapiekanka z truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z truskawek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ten przepis wydaje się być bardzo zaskakujący już biorąc pod uwagę samą swoją pomysłowość. Warto pamiętać o tym, gdyż ciekawe jest nie tylko jego wykonanie, ale także końcowy efekt przygotowywania.

Krok 2

Truskawki umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie jajka i mąkę wymieszać ze sobą, dodać odrobinę cukru i ubić na sztywną masę. Tą masę położyć na truskawki i wstawić do piekarnika. Całość zapiekać przez kilkanaście minut. Po wyjęciu z piekarnika potrawa gotowa jest do spożycia. Taki deser to odmiana od tradycyjnych truskawek posypanym cukrem lub polanych śmietaną. Wspaniale nadaje się na duże przyjęcia. Ten deser wykonujmy tylko ze świeżych, sezonowych truskawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej