Zapiekanka z truskawek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z truskawek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ten przepis wydaje się być bardzo zaskakujący już biorąc pod uwagę samą swoją pomysłowość. Warto pamiętać o tym, gdyż ciekawe jest nie tylko jego wykonanie, ale także końcowy efekt przygotowywania.

Krok 2

Truskawki umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie jajka i mąkę wymieszać ze sobą, dodać odrobinę cukru i ubić na sztywną masę. Tą masę położyć na truskawki i wstawić do piekarnika. Całość zapiekać przez kilkanaście minut. Po wyjęciu z piekarnika potrawa gotowa jest do spożycia. Taki deser to odmiana od tradycyjnych truskawek posypanym cukrem lub polanych śmietaną. Wspaniale nadaje się na duże przyjęcia. Ten deser wykonujmy tylko ze świeżych, sezonowych truskawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z truskawek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka z cykorii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej