Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w koszulkach, obierz, pokrój w plastry, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Marynata do kurczaka Knorr i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Przesmażonego kurczaka przełóż na ziemniaki, posyp startym żółtym serem. Naczynie żaroodporne wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, zapiekaj przez pół godziny.

Krok 4

Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na oliwie i dodaj mięso. Przesmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej