Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem
średnie
14 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w koszulkach, obierz, pokrój w plastry, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Marynata do kurczaka Knorr i odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Przesmażonego kurczaka przełóż na ziemniaki, posyp startym żółtym serem. Naczynie żaroodporne wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, zapiekaj przez pół godziny.
Krok 4
Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na oliwie i dodaj mięso. Przesmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej