
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
6 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.
Krok 4
Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.
Krok 5
Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej