Ziemniaczany hiszpański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.

Krok 4

Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.

Krok 5

Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 15.04.2021

    bardzo smaczne i pożywne śniadanie. Szybsza i zdrowsza wersja, to zrobić ten omlet z ziemniakami ugotowanymi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej