Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
6 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.
Krok 4
Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.
Krok 5
Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej