Ziemniaczany hiszpański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.

Krok 4

Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.

Krok 5

Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 15.04.2021

    bardzo smaczne i pożywne śniadanie. Szybsza i zdrowsza wersja, to zrobić ten omlet z ziemniakami ugotowanymi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej