Ziemniaczany hiszpański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.

Krok 4

Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.

Krok 5

Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 15.04.2021

    bardzo smaczne i pożywne śniadanie. Szybsza i zdrowsza wersja, to zrobić ten omlet z ziemniakami ugotowanymi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej