Ziemniaczany hiszpański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.

Krok 4

Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.

Krok 5

Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 15.04.2021

    bardzo smaczne i pożywne śniadanie. Szybsza i zdrowsza wersja, to zrobić ten omlet z ziemniakami ugotowanymi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej