Ziemniaczki w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null

3 łyżki

null

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym obierz, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie przygotuj panierkę . Wymieszaj mąkę i bułkę tartą z sezamem. Na osobnym talerzu roztrzep jajka.

Krok 3

Każdy ziemniak panieruj najpierw w jajku, potem w sezamie i ułóż w natłuszczonej brytfance. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 1800 C i zarumień, obracając kilka razy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej