Ziemniaczki w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null

3 łyżki

null

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym obierz, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie przygotuj panierkę . Wymieszaj mąkę i bułkę tartą z sezamem. Na osobnym talerzu roztrzep jajka.

Krok 3

Każdy ziemniak panieruj najpierw w jajku, potem w sezamie i ułóż w natłuszczonej brytfance. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 1800 C i zarumień, obracając kilka razy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej