
Składniki
10 sztuk
null
3 łyżki
null
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym obierz, przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie przygotuj panierkę . Wymieszaj mąkę i bułkę tartą z sezamem. Na osobnym talerzu roztrzep jajka.
Krok 3
Każdy ziemniak panieruj najpierw w jajku, potem w sezamie i ułóż w natłuszczonej brytfance. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 1800 C i zarumień, obracając kilka razy.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej