Ziemniaczki w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null

3 łyżki

null

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym obierz, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie przygotuj panierkę . Wymieszaj mąkę i bułkę tartą z sezamem. Na osobnym talerzu roztrzep jajka.

Krok 3

Każdy ziemniak panieruj najpierw w jajku, potem w sezamie i ułóż w natłuszczonej brytfance. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 1800 C i zarumień, obracając kilka razy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane ziemniaki serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej