Ziemniaczki w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

null

3 łyżki

null

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, po czym obierz, przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie przygotuj panierkę . Wymieszaj mąkę i bułkę tartą z sezamem. Na osobnym talerzu roztrzep jajka.

Krok 3

Każdy ziemniak panieruj najpierw w jajku, potem w sezamie i ułóż w natłuszczonej brytfance. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 1800 C i zarumień, obracając kilka razy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dip paprykowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej