Ziemniaki z farszem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z farszem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

null

2 łyżki

null

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinkach. Po przestudzeniu odetnij wierzch i wydrąż.

Krok 2

Mięso kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Cebule posiekaj, marchew utrzyj na tarce, bułkę wymieszaj z mlekiem.

Krok 4

Następnie dodaj wszystkie te składniki do kurczaka.

Krok 5

Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.

Krok 6

Farszem napełnij wydrążone ziemniaki, ułóż je w rondlu, zalej paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i uduś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej