
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
null
2 łyżki
null
3 łyżki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinkach. Po przestudzeniu odetnij wierzch i wydrąż.
Krok 2
Mięso kurczaka drobno posiekaj.
Krok 3
Cebule posiekaj, marchew utrzyj na tarce, bułkę wymieszaj z mlekiem.
Krok 4
Następnie dodaj wszystkie te składniki do kurczaka.
Krok 5
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 6
Farszem napełnij wydrążone ziemniaki, ułóż je w rondlu, zalej paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i uduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej