Ziemniaki z farszem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z farszem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

null

2 łyżki

null

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinkach. Po przestudzeniu odetnij wierzch i wydrąż.

Krok 2

Mięso kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Cebule posiekaj, marchew utrzyj na tarce, bułkę wymieszaj z mlekiem.

Krok 4

Następnie dodaj wszystkie te składniki do kurczaka.

Krok 5

Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.

Krok 6

Farszem napełnij wydrążone ziemniaki, ułóż je w rondlu, zalej paroma łyżkami wody wymieszanymi z przecierem pomidorowym i uduś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z farszem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
24 osoby oglądają przepis:
Makaron w sosie pieczarkowym
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej