Ziemniaki z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

0.2 szklanki

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, po czym na każdym zrób nacięcie. Piecz około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku, mniej więcej w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z przyprawami.

Krok 3

Twaróg utrzyj z mlekiem i ziołami wymieszanymi ze szczypiorkiem. Posól. Upieczone ziemniaki podawaj przybrane masą twarogową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej