
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
0.2 szklanki
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, po czym na każdym zrób nacięcie. Piecz około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku, mniej więcej w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z przyprawami.
Krok 3
Twaróg utrzyj z mlekiem i ziołami wymieszanymi ze szczypiorkiem. Posól. Upieczone ziemniaki podawaj przybrane masą twarogową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej