Ziemniaki z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

0.2 szklanki

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, po czym na każdym zrób nacięcie. Piecz około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku, mniej więcej w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z przyprawami.

Krok 3

Twaróg utrzyj z mlekiem i ziołami wymieszanymi ze szczypiorkiem. Posól. Upieczone ziemniaki podawaj przybrane masą twarogową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej