
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
0.2 szklanki
1 pęczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, po czym na każdym zrób nacięcie. Piecz około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku, mniej więcej w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z przyprawami.
Krok 3
Twaróg utrzyj z mlekiem i ziołami wymieszanymi ze szczypiorkiem. Posól. Upieczone ziemniaki podawaj przybrane masą twarogową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej