Ziołowe ziemniaczki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaczki z grilla

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać. Ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzone, pokroić w plastry.

Krok 3

Tacki ustawić na grillu, przykryć wierzch kawałkiem folii, zostawić na ok. 1 godzinkę, aby ziemniaczki ładnie się zarumieniły. Jeśli korzystamy z naczynia żaroodpornego, ziemniaki pieczemy wtedy w piekarniku.

Krok 2

Ułożyć na aluminiowych tackach lub w naczyniu żaroodpornym. Polać kilkoma kapkami oliwy, posypać przyprawą do ziemniaków, pieprzem, solą (delikatnie, bo gotowały się w osolonej wodzie), papryką oraz ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej