Ziołowe ziemniaczki z grilla

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

258

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać. Ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzone, pokroić w plastry.

Krok 3

Tacki ustawić na grillu, przykryć wierzch kawałkiem folii, zostawić na ok. 1 godzinkę, aby ziemniaczki ładnie się zarumieniły. Jeśli korzystamy z naczynia żaroodpornego, ziemniaki pieczemy wtedy w piekarniku.

Krok 2

Ułożyć na aluminiowych tackach lub w naczyniu żaroodpornym. Polać kilkoma kapkami oliwy, posypać przyprawą do ziemniaków, pieprzem, solą (delikatnie, bo gotowały się w osolonej wodzie), papryką oraz ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaczki z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej