Żółte curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółte curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.

Krok 2

Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Dodać mleko kokosowe i zagotować.

Krok 4

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.

Krok 5

Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej