Żółte curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

115

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.

Krok 2

Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Dodać mleko kokosowe i zagotować.

Krok 4

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.

Krok 5

Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej