Składniki
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
0.5 szklanki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.
Krok 2
Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 3
Dodać mleko kokosowe i zagotować.
Krok 4
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.
Krok 5
Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej