Żółte curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółte curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.

Krok 2

Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Dodać mleko kokosowe i zagotować.

Krok 4

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.

Krok 5

Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej