Żółte curry z ziemniaków i szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółte curry z ziemniaków i szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

0.5 szklanki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.

Krok 2

Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 3

Dodać mleko kokosowe i zagotować.

Krok 4

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.

Krok 5

Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółte curry z ziemniaków i szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej