Zupa ziemniaczana na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 litry wody, za gotuj, dodaj bulion Knorr oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gotuj 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z marchwii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczanaZupa ziemniaczana

Smaczne danie, które przygotujesz szybko z zaledwie trzech składników – wody, ziemniaków oraz bulionu. Zupa ziemniaczana jest łagodna w smaku i daje możliwość uzupełniania jej ulubionymi dodatkami. Aby ją przyrządzić, wystarczy zagotować bulion, a następnie dodać do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, jeszcze przez chwilę gotując całość, i przyprawić. Tak przygotowaną zupę możesz posypać natką pietruszki, posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem. Miłośnicy zabielanych zup, mogą podawać popularną kartoflankę z kleksem śmietany na wierzchu. Potrawę często uzupełnia się również innymi warzywami, na przykład pokrojoną w plasterki marchewką, kalafiorem, pietruszką lub zielonym groszkiem. Dodaj też do niej młody szpinak i pomidory bez skórki oraz koperek, dzięki temu zupa nabierze nieco innego wyrazu. Do zupy ziemniaczanej świetnie sprawdzą się majeranek, tymianek lub oregano. Przygotuj potrawę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Koniecznie sprawdź nasz przepis na to proste danie! Życzymy smacznego.