Zupa ziemniaczana na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 litry wody, za gotuj, dodaj bulion Knorr oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gotuj 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczanaZupa ziemniaczana

Smaczne danie, które przygotujesz szybko z zaledwie trzech składników – wody, ziemniaków oraz bulionu. Zupa ziemniaczana jest łagodna w smaku i daje możliwość uzupełniania jej ulubionymi dodatkami. Aby ją przyrządzić, wystarczy zagotować bulion, a następnie dodać do niego pokrojone w kostkę ziemniaki, jeszcze przez chwilę gotując całość, i przyprawić. Tak przygotowaną zupę możesz posypać natką pietruszki, posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem. Miłośnicy zabielanych zup, mogą podawać popularną kartoflankę z kleksem śmietany na wierzchu. Potrawę często uzupełnia się również innymi warzywami, na przykład pokrojoną w plasterki marchewką, kalafiorem, pietruszką lub zielonym groszkiem. Dodaj też do niej młody szpinak i pomidory bez skórki oraz koperek, dzięki temu zupa nabierze nieco innego wyrazu. Do zupy ziemniaczanej świetnie sprawdzą się majeranek, tymianek lub oregano. Przygotuj potrawę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Koniecznie sprawdź nasz przepis na to proste danie! Życzymy smacznego.