Zwykła szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

586

57 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 1/2 szklanki cukru, sól, śmietanę, żółtka, Kasię i szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Jabłka zetrzeć na tarce.

Krok 3

Dodać rodzynki, cynamon, zapach i wymieszać.

Krok 4

Na blaszkę wyłożyć połowę ciasta, na to jabłka z dodatkami i pianę z białek i reszty cukru.

Krok 5

Resztę ciasta zetrzeć na pianę. Piec około 40 minut w 200 stopniach.

Krok 6

Przed podaniem posypać pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zwykła szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej