3 bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

439 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

1 łyżka

biszkopt:

4 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

dodatkowo:

1 opakowanie

1 opakowanie

500 mililitrów

2 łyżki

1 puszka

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, dodając kolejno 4 łyżki cukru, dodać żółtka, wymieszać.

Krok 2

Mąki i proszek do pieczenia wymieszać, przesiać do piany i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Przełożyć do wysmarowanej Kasią formy. Piec w temp. 150 stopni ok. 20-25 min.

Krok 4

Krem: budyń przygotować wg przepisu dodając dodatkowo 1 łyżkę cukru, ostudzić, schłodzić.

Krok 5

Kostkę Kasi utrzeć na puszysty krem, stopniowo dodawać budyń, ucierając w jedną stronę.

Krok 6

Przygotowanie: Na wystudzony biszkopt nakładać krem budyniowy, na krem ułożyć herbatniki, ciastka posmarować masą krówkową, na masę kładziemy krakersy, a na krakersy śmietanę kremówkę, którą ubijamy z cukrem pudrem i fiksami na sztywno.

Krok 7

Śmietanę posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Całość chłodzimy ok. 2h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - 3 bit3 bit

3-bit to ciasto, które swoją nazwą i formą nawiązuje do popularnej słodkiej przekąski. Składa się z biszkoptu z dodatkiem budyniowego kremu, herbatników, masy krówkowej oraz bitej śmietany. Spód do niego przygotowuje się z ubitych białek, do których dodaje się cukier i żółtka, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Należy go upiec wcześniej i wystudzić. Na biszkopt wykłada się krem budyniowy o aksamitnej konsystencji oraz waniliowym delikatnym smaku. Masa krówkowa przypomina sos toffi. Jej gęstość i słodycz przełamuje puszysta bita śmietana posypana startą czekoladą. Zamiast niej używa się też gotowej posypki, posiekanych orzechów lub czekoladowych pastylek, które także dobrze komponują się z całością. 3-bit jest kremowy i puszysty, a herbatniki oddzielają od siebie kolejne warstwy. Po nałożeniu poszczególnych mas, ciasto powinno schładzać się w lodówce przez odpowiedni czas. Podawaj 3-bit na talerzu ozdobionym sosem krówkowym lub czekoladowym. Z przepisu dowiesz się, jak przygotować ten wyśmienity wypiek.