Aloo Gobhi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

18

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.

Krok 3

Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.

Krok 6

Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.

Krok 7

Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bananowy placek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej