
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
2 łyżki
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
null
null
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.
Krok 3
Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 4
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.
Krok 5
Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.
Krok 6
Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.
Krok 7
Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej