Aloo Gobhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo Gobhi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.

Krok 3

Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.

Krok 6

Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.

Krok 7

Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej