Aloo Gobhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo Gobhi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.

Krok 3

Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.

Krok 6

Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.

Krok 7

Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej