
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
2 łyżki
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
null
null
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.
Krok 3
Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 4
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.
Krok 5
Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.
Krok 6
Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.
Krok 7
Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej