Aloo Gobhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aloo Gobhi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

2 łyżki

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

null

null

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, chilli posiekaj, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Rozdrobnij liście ziół i zagnieć w moździerzu.

Krok 3

Kalafior podziel na różyczki,a ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Na patelni i podsmaż cebul,e chilli, imbir i zioła, gorczycę, kurkumę i kmin. Smaż 8 minut.

Krok 6

Następnie dodaj ziemniaki, wiórki kokosowe, kalafior i podsmaż. Wlej 1,5 litra wody, doprowadź do wrzenia i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną.

Krok 7

Następnie przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego i piecz 20 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aloo Gobhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej