Andrut

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.75 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć mikserem z cukrem, dodać kakao, cytrynę, ostudzoną kawę.

Krok 2

Jak wszystko będzie dobrze wymieszane, połączyć z alkoholem.

Krok 3

Posmarować wafle kremem i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Obciążyć czymś ciężkim (może być deska do krojenia), aby się nie rozwarstwiły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andrut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - AndrutAndrut

Andrut z masą kakaową to jedna z najprostszych słodkich przekąsek. Chrupiące, delikatne wafle przełożone wyrazistym kremem sprawdzą się, kiedy z wizytą przybędą niezapowiedziani goście lub gdy masz ochotę na pyszne ciastko. Do przełożenia wafli potrzebne Ci będą: margaryna, cukier puder, kakao, sok z cytryny i zaparzona ostudzona kawa. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Na początku utrzyj margarynę z cukrem, a następnie dodaj pozostałe. Wafle posmaruj gotowym kremem kawowo-kakaowym i włóż na jakiś czas do lodówki. Warto je również czymś obciążyć – w ten sposób całość lepiej się połączy. Jeśli chcesz wzbogacić smak andruta, polej go czekoladowym lukrem i posyp posiekanymi orzechami, płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi. Tak przygotowana przekąska będzie świetnym dodatkiem do kawy i herbaty. Sprawdzi się też w pracy jako słodkie uzupełnienie drugiego śniadania. To także dobra propozycja na coś pysznego w podróży. Przygotuj słodkie kruche wafle według podanego przepisu i ciesz się ich smakiem.