Aromatyczna gremolata z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna gremolata z cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj dokładnie szczoteczką, obierz cienko ze skórki i posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Skórkę z cytryny zetrzyj, a czosnek i papryczkę posiekaj. Dodaj do cukinii. Pokrop sokiem cytrynowym, polej obficie oliwą i dopraw do smaku.

Krok 3

Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i odstaw na ok. 1 godzinę do lodówki. Aromatyczną gremolata podawaj do mięs i innych potraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna gremolata z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej