Ateńskie ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ateńskie ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.

Krok 2

Cukier skarmelizuj, wymieszaj z orzechami i sezamem. Farsz nakładaj i zawijaj w sakiewki.

Krok 3

Piecz 8 minut w 240 stopniach. Podawaj gorące.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej