Ateńskie ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ateńskie ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.

Krok 2

Cukier skarmelizuj, wymieszaj z orzechami i sezamem. Farsz nakładaj i zawijaj w sakiewki.

Krok 3

Piecz 8 minut w 240 stopniach. Podawaj gorące.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej