Ateńskie ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ateńskie ciasteczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.

Krok 2

Cukier skarmelizuj, wymieszaj z orzechami i sezamem. Farsz nakładaj i zawijaj w sakiewki.

Krok 3

Piecz 8 minut w 240 stopniach. Podawaj gorące.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ateńskie ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej