
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w kwadraty.
Krok 2
Cukier skarmelizuj, wymieszaj z orzechami i sezamem. Farsz nakładaj i zawijaj w sakiewki.
Krok 3
Piecz 8 minut w 240 stopniach. Podawaj gorące.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej