Babeczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

170

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Krok 2

Na nadzienie: bita śmietana albo serek homogenizowany lub budyń, owoce lub cukiereczki mm's.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BabeczkaBabeczka

Kruche babeczki to doskonały sposób na deser. Ich podstawą jest dobre ciasto, które powinno być przyrządzone tak, by pozostało kruche. Aby uzyskać pożądany efekt, do jego przygotowania należy użyć mocno schłodzonych składników, a po wyrobieniu włożyć je do lodówki. Jeśli zamierzasz upiec większą ilość babeczek, podziel ciasto na porcje. Dzięki temu nie ogrzeje się zbytnio w czasie, w którym będziesz umieszczać je w foremkach. Gotowe ciastka przestudź, zanim zaczniesz je nadziewać. Kiedy będą już chłodne, posmaruj je w środku konfiturą wiśniową, która delikatnie „przełamie” słodycz ciasta i kremu. Sprawdzi się także dżem pomarańczowy albo lemon curd – lekko kwaśny krem cytrynowy. Do napełnienia babeczek użyj kremu budyniowego, bitej śmietany, serka homogenizowanego albo masy kajmakowej. Udekoruj kolorową posypką, drobnymi cukierkami albo wiórkami kokosowymi. Bardzo ładnie będę się także prezentowały z dodatkiem świeżych owoców np. poziomek lub jagód. Przygotuj je na deser przy najbliższej okazji!