Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

53 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bagietkę paryską na kromki. Włóż do piekarnika lub tostera i opiecz z dwóch stron. Każdą z opieczonych kromek posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.

Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - Krok 1

Krok 2

Obraną i pokrojoną w kostki dynię wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Dopraw pieprzem. Następnie rozgrzej piekarnik do 220 stopni, włóż dynię i piecz do momentu, aż będzie miękka.

Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowaną dynię rozłóż na kromkach, następnie dodaj 15 g fety.

Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - Krok 3

Krok 4

Na koniec połóż na wierzch listki świeżej bazylii i posyp garścią uprażonych i rozdrobnionych orzechów włoskich.

Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama z olejem z orzechów włoskich

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z orzechów włoskich

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej