Bakaliowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

10 gramów

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżeczki

1

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakalie i śliwki pokroić, włożyć do miski, zasypać cukrem, zalać herbatą i odstawić na noc.

Krok 2

Następnie dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, olejek, kakao i przyprawę do piernika, wymieszać łyżką.

Krok 3

Przełożyć do średniej tortownicy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą.

Krok 4

Na wierzch położyć parę wiórków Kasi.

Krok 5

Piec około 50 min. w 180 stopniach.

Krok 6

Sprawdzać patyczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakaliowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej