• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Bananowiec
Bananowiec
Ciasto bananowe
Ciasto bananowe
Lekki deser bananowy
Lekki deser bananowy
Bananowiec
Bananowiec
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Ciasta z owocami
  • Ciasta bananowe
  • Bananowy uśmiech

Bananowy uśmiech

Autor: MojeCiasto
Bananowy uśmiech
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 50 minut
  • 180 °C
  • tortownica o średnicy 25 cm
  • Przelicznik miar i wag
19
Oceń przepis jako pierwszy
473
9
WYDRUKUJ
318 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
501 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • Kostka do pieczenia Kasia
    170 g
  • cukier puder
    1 szklanka
  • banan
    1 szt.
  • jajko
    4 szt.
  • śmietana
    6 łyżek
  • cukier waniliowy
    1 opak.
  • mak suchy
    2 łyżki
  • sól
    1 szczypta
  • mąka
    2 szklanki
  • proszek do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cukier
    6 łyżek
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Bananowy uśmiech – krok 1
    Krok 1
    Kasię, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć mikserem, aż masa stanie się gładka.
  • Bananowy uśmiech – krok 2
    Krok 2
    Do masy kolejno dodawać żółtka. Z białek ubić pianę.
  • Bananowy uśmiech – krok 3
    Krok 3
    Połączyć masę z mąką i pianą z białek.
  • Bananowy uśmiech – krok 4
    Krok 4
    Gdy składniki się połączą dodać pokrojonego w kawałki banana i mak. Wymieszać.
  • Bananowy uśmiech – krok 5
    Krok 5
    Wysmarować Kasią ścianki tortownicy o średnicy 25 cm, obsypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec 50 minut. Wbić w środek ciasta patyczek do robienia szaszłyków – jeśli po wyjęciu jest suchy, ciasto jest gotowe. Polać lukrem i posypać makiem lub posypać cukrem pudrem.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
CIASTA BANANOWEFRISCOMoje Ciasto
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (9)
avatar
AfterDark AfterDarkOdpowiedz18.12.2016
Bardzo dobre ciasto wyszło mimo braku śmietany i cukru. Możliwe że jest pomyłka w składnikach, ale najwidoczniej nie jest to niezbędne żeby ciasto się udało :)
avatar
Malgosia P.Odpowiedz17.12.2016
Co ze smietana i cukrem? Temperatura i czas owszem jest ale kiedy dodac smietane i cukier bo hest 2razy w skladnikach tego juz nie ma . Prosze o dokladny opis
avatar
Monika NiewiadomskaOdpowiedz22.04.2016
Droga Redakcjo Moje Ciasto po dokładnym przeanalizowaniu przepisu przyznaje ze pod zdjęciem znalazłam informacje o 180 stopniach pieczenia natomiast czas pod zdjęciem i czas na końcu przepisu są różne i w dalszym ciągu brak w informacji co zrobić z cukrem i śmietaną które są w składnikach? Dlaczego nikt tego przepisu nie poprawi chyba po to są te komentarze aby wyjaśniać nieścisłości no chyba ze tylko po to żeby pisać ze coś jes "pycha" Sorry ale nie ten przepis.
avatar
Redakcja Moje CiastoOdpowiedz24.03.2016
Wszystkie informacje na temat pieczenia (czas pieczenia, temperatura oraz forma) znajdują się w ramce "WSKAZÓWKI PIECZENIA" pod zdjęciem ciasta.
avatar
Monika NiewiadomskaOdpowiedz23.03.2016
Droga Pani Agnieszko proszę mi dokładnie napisać w której części wskazówek jest napisane o 180 stopniach ponieważ czytałam je ponownie i dalej ich nie widzę tak jak cukru i śmietany i zaczynam się zastanawiać nad wizyta u okulisty.
Agnieszka NanaOdpowiedz2.03.2016
Drogie Panie wszystko jest opisane we wskazówkach pieczenia. 50min i 180stopni
Małgorzata ChrustowskaOdpowiedz20.02.2016
właśnie w ilu stopniach???? dość istotne to jest
avatar
Monika NiewiadomskaOdpowiedz30.01.2016
A gdzie zniknęła śmietana i cukier w składnikach jest a potem co? I w jakiej temperaturze pięć przez te 50 minut?
avatar
Iwanczyn IwanczynOdpowiedz21.11.2015
banan jest zawsze smaczny.a w tym cieście w szczególności.
Wszystkie komentarze
Zobacz również

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

19
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny