Barszcz czysty II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

800 gramów

2 litry

50 gramów

80 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 3

Śliwki umyj, namocz, ugotuj.

Krok 4

Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.

Krok 5

Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej