Barszcz czysty II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

800 gramów

2 litry

50 gramów

80 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 3

Śliwki umyj, namocz, ugotuj.

Krok 4

Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.

Krok 5

Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej