
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
40 gramów
800 gramów
2 litry
50 gramów
80 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.
Krok 2
Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 3
Śliwki umyj, namocz, ugotuj.
Krok 4
Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.
Krok 5
Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej