Barszcz czysty II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

800 gramów

2 litry

50 gramów

80 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 3

Śliwki umyj, namocz, ugotuj.

Krok 4

Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.

Krok 5

Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej