
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
40 gramów
800 gramów
2 litry
50 gramów
80 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.
Krok 2
Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Krok 3
Śliwki umyj, namocz, ugotuj.
Krok 4
Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.
Krok 5
Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























