Składniki
1 łyżeczka
250 gramów
3 szczypty
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 2
Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.
Krok 3
Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej