Barszcz z pierożkami z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z pierożkami z soczewicą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

250 gramów

3 szczypty

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

3 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.

Krok 2

Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.

Krok 3

Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa "Trio dyniowe"
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej