
Składniki
1 łyżeczka
250 gramów
3 szczypty
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 2
Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.
Krok 3
Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej