Barszcz z pierożkami z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z pierożkami z soczewicą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

250 gramów

3 szczypty

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

3 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.

Krok 2

Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.

Krok 3

Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z pierożkami z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej