
Składniki
1 łyżeczka
250 gramów
3 szczypty
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę łączymy z wodą, żółtkiem, solą i 1 łyżeczka oliwy. zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 2
Soczewicę (zieloną i czerwoną) oraz czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy tymianek oraz sól i pieprz do smaku a następnie mielimy w maszynce do mięsa przez duże oczka. Robimy małe pierożki i gotujemy je w osolonej wodzie.
Krok 3
Pierożki podajemy z barszczem przygotowanym wg. zaleceń na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej