Zupa krem z fenkułem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fenkułem i porem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w pół krążki, fenkuł i marchew w paseczki, podsmażamy na maśle ok 7 minut. Dodajemy ryż, podsmażamy chwilkę.

Krok 2

Przygotowujemy bulion, łączymy Bulion na włoszczyźnie Knorr z wrzątkiem, zalewamy warzywa z ryżem i gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut.

Krok 3

Gotową zupę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem , solą, miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżeczką śmietanki i koperkiem. Pyszna, kremowa zupka!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej