Zupa krem z fenkułem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fenkułem i porem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w pół krążki, fenkuł i marchew w paseczki, podsmażamy na maśle ok 7 minut. Dodajemy ryż, podsmażamy chwilkę.

Krok 2

Przygotowujemy bulion, łączymy Bulion na włoszczyźnie Knorr z wrzątkiem, zalewamy warzywa z ryżem i gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut.

Krok 3

Gotową zupę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem , solą, miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżeczką śmietanki i koperkiem. Pyszna, kremowa zupka!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej