
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
4 łyżeczki
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroimy w pół krążki, fenkuł i marchew w paseczki, podsmażamy na maśle ok 7 minut. Dodajemy ryż, podsmażamy chwilkę.
Krok 2
Przygotowujemy bulion, łączymy Bulion na włoszczyźnie Knorr z wrzątkiem, zalewamy warzywa z ryżem i gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut.
Krok 3
Gotową zupę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem , solą, miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżeczką śmietanki i koperkiem. Pyszna, kremowa zupka!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























