Zupa krem z fenkułem i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fenkułem i porem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

4 łyżeczki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w pół krążki, fenkuł i marchew w paseczki, podsmażamy na maśle ok 7 minut. Dodajemy ryż, podsmażamy chwilkę.

Krok 2

Przygotowujemy bulion, łączymy Bulion na włoszczyźnie Knorr z wrzątkiem, zalewamy warzywa z ryżem i gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut.

Krok 3

Gotową zupę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem , solą, miksujemy na gładki krem. Podajemy z łyżeczką śmietanki i koperkiem. Pyszna, kremowa zupka!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fenkułem i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej